Tampereen Ratikka on lajinsa ensimmäinen – mitä muita lajinsa ensimmäisiä Tampereelta voi bongata?

Tampereen Ratikan markkinointikonsepti lajinsa ensimmäinen saa innoituksensa lintujen ja raitiovaunujen bongauksesta. Markkinointikonsepti tulee näkymään monipuolisesti Ratikan markkinoinnissa. Ratikalle toivotaankin Tampereella lentävää lähtöä. Ratikan saapuminen on jatkumoa Tampereen historiassa, sillä monet muutkin lajit ovat tehneet ensilentonsa juuri Tampereella.

Lajinsa ensimmäisen Tampereen Ratikan haudonta on jo käynnissä Kajaanissa Škoda Transtechin Otanmäen tehtaalla. Kuoriutuminen vaatii huoltajilta kuitenkin vielä työtä, joka auttaa lajinsa ensimmäistä sen valmistautumisessa muuttoon Tampereelle, omaan pesäänsä. 

Tampereen Ratikka on lähisukua Helsingissä esiintyvälle vanhemmalle lajille, mutta Tampereella kuoriutuva lajityyppi on kuitenkin täysin uusi ja ainutlaatuinen. Lisäksi tämä älykäs laji tulee toimimaan tulevaisuudessa alustana, jolla kehittäjät voivat kokeilla uusia raitiovaunuratkaisuja. Siitä hyötyvät siis myös lajitoveritkin.

Tampereella on kehitetty lukuisia lajinsa ensimmäisiä

Tampereen Ratikka ei ole ensimmäinen uusi laji, joka on pyrähtänyt lentoon juuri Tampereelta. Kaupungista lähetettiin maailmalle mm. lajinsa ensimmäinen tekstiviesti ja Tampereella syttyi myös Pohjoismaiden ensimmäinen sähkövalo. Lisäksi tamperelainen paikallisherkku, mustamakkara, oli sekin ensimmäinen lajissaan. Nyt Tampere jatkaa tätä perinnettä tuomalla ensi vuonna jälleen täysin uuden lajin kaupungin kaduille.

Tampereen Ratikasta on puhuttu jo yli 100 vuotta, ja ensi vuonna tuo lajinsa ensimmäinen on täällä. Tampereen Ratikka vie Tamperetta tulevaisuuteen ja innostaa hyppäämään kyytiin.Tämä nykyaikainen ja ympäristöystävällinen joukkoliikenneväline on jälleen erinomainen esimerkki tamperelaisten rohkeudesta ja edelläkävijyydestä. Ratikka on kehitetty yhdessä tamperelaisten kanssa ja siksi meillä on aihetta olla ylpeitä tästä lajinsa ensimmäisestä”, Tampereen Raitiotie Oy:n viestinnän asiantuntija Sari Mäkelä kertoo.

Lähde: Epressi

Jätä kommentti